Dineren in een monument 2019, zaterdag 14 september

€ 75.00 per persoon

Elk jaar zijn er in een weekend in september door heel Nederland duizenden monumenten gratis te bezichtigen tijdens Open Monumentendag, dit jaar van 13 tot 15 september. Daarnaast worden er op vele locaties ook bijzondere activiteiten en evenementen georganiseerd. Één zo’n evenement is ‘Dineren in een monument’, een avondvullend culinair en kunstzinnig programma, dat dit jaar, voor de vierde keer plaatsvind, nu in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Wat kunt u verwachten, een warm ontvangst, feestelijk gedekte tafels, heerlijk eten, comfortabele stoelen en nieuwe geluiden uit een ver verleden.

Menu

Aperitief met een amuse van Zeeuwse paling

**

Zeeuwse charcuterie

**

Cappuccino van pompoen en kokos

**

Fruits de Mer

Kreeft | krab | oesters | schaal- en schelpdieren

**

Citroen meringuetaart met frambozen | sorbetijs | fruit

Inclusief halve fles wijn p.p. | water | koffie of thee

 

De nieuwe geluiden uit een ver verleden worden verzorgd door twintig jongeren tussen de vijftien en negentien jaar die de nacht van 13 op 14 september hebben doorgebracht in de kerk: ‘Nacht van de Dag’. Onder leiding van Cathy Kotoun hebben ze na inspiratie colleges en workshops in één nacht een voorstelling in elkaar gedraaid geïnspireerd op de geschiedenis van de kerk. In de ochtend vindt tijdens het ontbijt  de pre-première plaats. de echte voorstelling wordt tijdens het diner opgevoerd. ‘Dineren in een Monument’ wordt zo een kunstzinnige beleving waarbij op eigentijdse manier een verbinding naar het verleden wordt gemaakt.

U kunt via de site www.dinerenineenmonument.nl dit fantastische diner (18.00 uur – 22.00 uur) met ‘bites’ en ‘soundbites’ boeken. Dat kan individueel of voor een groep. Dineren in een monument is ook zeer geschikt voor bedrijven die hun relaties op een bijzondere wijze willen verrassen.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)