Langste mosseltafel in Antwerpen op 06 oktober 2019

600 kg mosselen koken en in 20 minuten op tafel; dit hebben ruim 410 Belgische gasten aan één lange mosseltafel ervaren.

Dat Zeeuwse mosselen enorm populair zijn in België werd vandaag nog maar eens duidelijk in Antwerpen.

Zondag werden in Park Spoor Noord 600 kilo jumbomosselen gekookt en in 20 minuten uitgeserveerd. Vierhonderd tien mensen kwamen af op een recordpoging voor de langste mosseltafel van 175 meter. Dit werd, mede door het slechte weer, niet gehaald. Voor een record moesten er meer dan vijfhonderd mensen aanschuiven.

De langste mosseltafel is een initiatief van het Nederlands Mosselbureau, de sectorvereniging die de Zeeuwse mossel promoot in Nederland en daarbuiten. “65 Procent van de Zeeuwse mosselen komt in België terecht” zegt Tilly Sintnicolaas van het Mosselbureau. “Met dit initiatief willen we de Belgische traditie van mosselfeesten eren.” Hoewel de start van het mosselseizoen al eind juni valt, zijn de mosselen pas vanaf september – de eerste ‘r-maand’ na de start – op hun best.

Rob Rameau van strandrestaurant our Seaside in Renesse ontwierp een speciale roestvrijstalen kar om de mosselen uit te serveren. “De mosselen worden eerst gekookt in grote ketels waar 22 kilo in kan. Als er genoeg klaar is, worden de mosselen overgeheveld in de karren, waar ruim 200 kilo in kan en vervolgens uitgeserveerd.

Deelname kostte 5 euro. Dat bedrag werd integraal gedoneerd aan Distinguished Gentleman’s Ride Antwerpen, een organisatie van motorrijders die strijden tegen prostaatkanker.


Bronvermelding: Omroep Zeeland
Bronvermelding: PZC