vliegerfestival renessevliegerfestival renesse

4e Int. Pinkster vliegerfestival Renesse

Grootste vliegerspektakel van Nederland op strand Renesse tijdens Pinksterweekend

Van 8 tot en met 10 juni 2019, tijdens het Pinksterweekend, vindt de vierde editie van het grootste vliegerfestival van Nederland plaats op het strand in Renesse. Vliegeraars uit heel Nederland en uit andere landen laten hun vliegers en technieken zien. Dit jaar geven ook de (Strand)Reddingsbrigade en de KNRM en de elke dag demonstraties. Toegang tot het evenemententerrein is gratis.

Voor iedereen die tijdens het Pinksterweekend wil genieten van zee, strand en een mooi schouwspel in de lucht organiseert Strandrestaurant ‘our Seaside’ uit Renesse het vierde vliegerfestival op het strand in Renesse.

Vorig jaar waren er 40 deelnemers, dit jaar worden 70 vliegeraars verwacht. Ze komen uit Nederland, maar ook uit België, Frankrijk en Duitsland. Het deelnemersveld wordt steeds internationaler. Het parcours waar je langs wandelt, is een aantal honderden meters lang. Er is veel ruimte en een ontspannen sfeer. Je ziet de hele dag vliegdemonstraties: kunstvliegen, met muziek, in formaties, met vier mensen en vliegers naast elkaar. Het belooft weer een spektakel te worden. Zaterdag en zondag zijn de vliegers te zien van 11.00 – 17.00 uur. Maandag van 11.00 – 15.00 uur.

De vliegers zijn gemaakt door gepassioneerde professionals die graag vertellen over hun kunstwerken. Ze ontwerpen en maken ze vaak zelf, van levensgrote beren en inktvissen tot technisch hoogstaande werken zoals honingraten.

Kinderen mogen tijdens deze dagen hun eigen vlieger bouwen en versieren. Zijn ze klaar dan laten ze hun kunstwerk onder begeleiding op en kunnen ze de kracht van de wind uittesten.

De Strandreddingsbrigade Westerschouwen, de Reddingsbrigade en de Koninklijke Reddingsmaatschappij  zijn, samen met de brandweer, aanwezig om demonstraties te geven. Ze laten zien hoe belangrijk, maar ook spectaculair, hun levensreddend werk is.

Ook zijn er stalletjes waar van alles te koop is, waaronder vliegers. Daarnaast kun je op diverse locaties eten en drinken.

Het festival wordt gesponsord door Renesse Bruist, Stichting Renesse, ITS, Zinderingaanzee.nl en Paulaner Brauerei.

Dienstregeling en Parkeren

Parkeren

  • Transferium Renesse: 900 plaatsen
  • De Wijde Wereld: 325 plaatsen
  • De Laone: 220 plaatsen
  • Brouwersdam

Parkeren buiten aangegeven parkeerzones wordt sterk afgeraden.

Dienstregeling gratis pendelbussen

  • Transferium Renesse: vanaf hier rijdt buslijn 3 tussen 10:30 en 18:00 uur iedere 30 minuten naar het festival en terug.
  • Brouwersdam: vanaf hier rijdt het hele weekend een bus naar het festival en terug.

Zaterdag: van 11:00 tot 17:00 uur
Zondag: van 11:00 tot 17:00 uur
Maandag: 11:00 tot 16:00 uur

  • BeachHub Hopper: op alle dagen kun je tussen 10:00 en 18:00 de BeachHub Hopper bellen via 0111-463100 of bestellen met de TCR Direct App.

parkeren vliegerfestival
Deze banner kunt u vinden op de Brouwersdam.

(Klik op de afbeelding voor een vergroting)