Green Key certificering

our Seaside ontvangt Green Key certificering

Strandrestaurant our Seaside voldoet aan de volgende afspraken:

■ Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vak en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.
■ Wij informeren onze gasten en leveranciers dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen.
■ Wij maken transparante afspraken met gasten en leveranciers over de kwaliteit van onze product en hoe we de kwaliteit bewaken.
■ Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het een negatieve impact, zoals frauduleus handelen, intimidatie uitbuiting en kinderarbeid betreft.
■ Wij bewaken zowel de continuïteit van onze onderneming als die van de werknemer en wij dragen zorg voor voorzieningen mochten we te maken krijgen met verlies van inkomsten.
■ Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en/of door vrijwilligerswerk.
■ Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting en het vergroten van het duurzame karakter van ons bedrijf.
■ Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces en richten ons met name op goederen en diensten die duurzaam zijn, bij voorkeur voorzien van een milieu- duurzaamheids- en/of sociaal keurmerk.
DATUM: 24 maart 2015
PLAATS: Renesse

Gastvrijheid, comfort en charme met oog voor de toekomst

Genieten van de natuur en de gezelligheid op ons paviljoen, weer eens goed bijkletsen, geen haast met een adembenemend uitzicht over het strand de zee en de duinen. Bij strandrestaurant our Seaside doen wij er alles aan om uw verblijf tot een succes te maken en tegelijkertijd proberen wij de natuur en het milieu zo min mogelijk te belasten. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zónder dat dit ten koste gaan aan uw comfort. Daarvoor hebben wij het Green Key-certificaat ontvangen.

Immers u bevindt zich hier in twee Europees erkende natura 2000 gebieden, de duinen behoren tot het natura gebied de Kop van Schouwen en de zee voor ons paviljoen tot het natura gebied de Voordelta.

Green Key is een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Aan dit keurmerk kunt u zien dat wij er alles aan doen om de druk van onze onderneming op natuur en milieu te minimaliseren. Daarmee gaan we net een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist.

Het certificaat kent drie niveaus: brons, zilver en goud. Hoe meer milieumaatregelen een restaurant heeft ingevoerd, hoe hoger het ‘milieuvriendelijke’ niveau. Wij kunnen met trots melden dat wij in het bezit zijn van de bronzen Green Key.

In de praktijk Belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat u, als onze gast, geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. En nee, er wordt ook niet van u verwacht dat u tijdens uw vakantie continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: u zult wellicht nog meer van uw vakantie genieten met het idee in uw achterhoofd dat u op een milieuvriendelijke manier bezig bent. Op strandrestaurant our Seaside hebben we een stevige balans gevonden tussen duurzaam ondernemen en comfort.

Zo werken veel samen wij met lokale ondernemers, wat betekent dat op onze menukaart voornamelijk producten uit de streek staan. Dit is niet alleen maatschappelijk verantwoord, maar ook kraakvers en overheerlijk! Maar er is meer: van milieuvriendelijke handzeepjes en shampoos tot energiezuinige apparaten. En wat betreft u comfort? Wij gaan zuinig om met water, maar dan wel zó dat u na een lange dag alsnog kunt genieten van een heerlijke douche bij onze stranddouche-voorziening voor het paviljoen. Dit alles bevordert niet alleen uw comfortgevoel, maar ook de status van natuur en milieu! Wilt u meer informatie over Green Key? Kijk dan eens op www.greenkey.nl

De toekomst Green Key is onderdeel van de Foundation for Environmental Education FEE. Dit is een wereldwijde organisatie met leden in meer dan zestig landen. Op www.fee-international.org leest u alles over de ideële doelstellingen van deze organisatie: zorg voor en bewustwording van natuur, milieu en duurzaamheid. Zodat toekomstige generaties óók kunnen genieten van onze prachtige aarde.