mosselwedstrijd

Restaurant our Seaside wint mosselwedstrijd

Strandrestaurant our Seaside uit Renesse heeft het beste gerecht gecreëerd op de Mosseldag in Yerseke.

De Mosseldag vond plaats op zaterdag 20 augustus. Het was de eerste keer dat er ook een culinair plein was. Het doel van de dag was om meer variatie in de bereidingswijze van mossels te presenteren. 8 restaurants lieten er dan ook zien dat er meer gedaan kan worden met mossels dan deze alleen maar te koken.

Zo waren er mossels in de vorm van een bavarois, mossels ‘en papilotte’, Thaise mossels, ‘mossel-steak’ met Zeeuwse paella en mosselsoep.

Beste gerecht Onderdeel van de Mosseldag was een wedstrijd om het beste gerecht. De jury bestond uit Karla Peijs (commissaris van de Koningin van Zeeland), Aeilt Jan Huisman (burgemeester van Reimerswaal) en Cees van Liere (voorzitter van de Vrienden van de Zeeuwse Mossel).

Strandrestaurant Our Seaside uit Renesse won met sushi gevuld met mossels, zeekraal en lamsoren (17,5 punten). Op de tweede plaats stond restaurant De Zeelandbrug uit Zierikzee met ‘mosselsoep uut Schouwen’ (16 punten).

De derde plaats was voor restaurant Vis aan de Markt uit Scherpenisse met gewokte mossels mediterraanse stijl (15,5 punten).

De overige 5 deelnemende restaurants waren de volgende.
* Restaurant ’t Kraaienest uit Wolphaartsdijk met mossels ‘en papilotte’.
* ZijpeStijl Seafood uit Bruinisse met Thaise mossels.
* Amadore Hotels & Restaurants met een bavarois van mossels.
* Catering Plat de Zélande uit Middelburg met ‘mossel-steak’ met Zeeuwse paella.
* Restaurant De Oesterbeurs uit Yerske met mossels op 3 manieren.

Receptenboekje Alle mosselrecepten zijn verzameld in een speciaal hiervoor ontwikkeld receptenboekje, dat bezoekers van de Mosseldag konden meenemen. Het eerste exemplaar werd overhandigd aan Aeilt Jan Huisman.