Uw visrestaurant in Schouwen-Duiveland

Het visrestaurant van de regio Schouwen-Duiveland 

Wie strandrestaurant zegt, zegt visrestaurant en in de regio Schouwen-Duiveland is “Our Seaside” natuurlijk de Noordzee. Ze spoelt hier aan in de Oosterschelde, zoals de larfjes van de Oosterscheldekreeft deden voor het Oosterscheldekreeften waren. Naast die bijzondere delicatesse kun je via de vismenu’s hieronder ook de vele andere Zeeuwse zeevruchten ontdekken, van oesters tot kabeljauw. Schuif dus snel aan en geniet van het strand, de zee en alles wat Zeeland bijzonder maakt. 
 

Oosterscheldekreeft menu 

 

De voornaamste reden waarom de Oosterscheldekreeft zo bijzonder is, is zijn grotendeels geïsoleerde evolutie. Onderzoek toont duidelijk aan dat zijn DNA wereldwijd afwijkt van dat van zijn soortgenoten. Hierdoor is de textuur fijner en de smaak zachter. De nabijheid van de Oosterschelde zorgt bovendien voor de ultieme versheid, een kwaliteit die nog versterkt wordt door het feit dat men deze kreeft enkel mag bevissen met de duurzame visserijmethode. 
Er zijn dus redenen genoeg om een menu geheel te wijden aan dit absolute topproduct, dat zo zijn volle glorie kan tonen. Je kunt het menu bestellen tot 1 augustus en elk jaar kiest de Kring van de Oosterscheldekreeft een nieuwe kreeftenwijn als de perfecte begeleider van je culinaire ontdekkingsreis. 
 

Fruit de mer menu 

 

Naast een reis in de diepte, maken we er ook een in de breedte van de smaak. Ons Fruit de mer menu is namelijke een echt zeebanket, dat je laat kennismaken met de volledige rijkdom van de Noordzee en de Zeeuwse wateren. Schelpdieren, kreeft, echte Stellendamse garnalen, langoustines, oesters en verse Noordzee krab: ze passeren allemaal de revue tijdens dit feest voor de zintuigen. Voor de wijnliefhebbers raden we alvast de Willems & Hofmann “Chardonnay vom Korallenriff” aan als compagnon. 
 

Zijn wij jouw visrestaurant in Schouwen-Duiveland? 
Reserveer hier snel je plaats aan het strand van Zeeland.

Oosterscheldekreeft menu

Voorgerecht

Salade van Oosterscheldekreeft met avocado │gerookte zalm │crème van basilicum

 

Hoofdgerecht

Oosterscheldekreeft │groene asperges │puree van doperwten │pasta risotto

schuim van kreeftenbisque

 

Nagerecht

Rode fruit soep │pavlova │gin tonic sorbet

 

€ 64.50

Opm.: Het Oosterscheldekreeft menu wordt tot 1 augustus geserveerd

 

Wijnadvies

Gekozen als kreeftenwijn 2018 door de vereniging van de Kring van de Kreeft

 

Beau Vignac Chardonnay, Cave de Poméron

Deze pure Chardonnay heeft naast het bekende botertje een frisse fruitige smaak, aangevuld door aroma’s van rijpe perzik, ananas en elegante vanilletonen

Fruit de mer

Een banket uit de zilte Zeeuwse en Noordzee wateren

Combinatie van gewokte schelpdieren

 

Halve kreeft

halben Hummer

 

Ongepelde Stellendamse garnalen

 

Langoustines

 

Oesters

 

Gemarineerde Noordzee krab

 

€ 37.50 p.p.

 

Wijnadvies

Chardonnay „vom Korallenriff“

Weingut Willems & Hofmann aus Rheinhessen

Deze Chardonnay rijpt tot laat in de herfst door. Door de vele kalk en zilte toevoeging uit de bodem gaat deze bijzondere Chardonnay, een ultieme smaakbelevenis ontwikkelen. Hij laat je fijne aroma’s van noten proeven, met daarbij een vleugje vanille waardoor de sappige vruchten-aroma´s van vijgen en abrikozen mooi afgerond worden.