Heerlijk kreeftmenu bij Strandrestaurant our SeasideHeerlijk kreeftmenu bij Strandrestaurant our Seaside

Uw visrestaurant in Schouwen-Duiveland

Wie strandrestaurant zegt, zegt visrestaurant en in de regio Schouwen-Duiveland is “our Seaside” natuurlijk de Noordzee. Ze spoelen hier aan vanuit de Oosterschelde, zoals de larfjes van de Oosterscheldekreeft dat deden voor het Oosterscheldekreeften waren. Naast die bijzondere delicatesse kun je via de vismenu’s hieronder ook de vele andere Zeeuwse zeevruchten ontdekken, van oesters tot kabeljauw. Schuif dus snel aan en geniet van het strand, de zee en alles wat Zeeland bijzonder maakt.

Oosterscheldekreeft menu

De voornaamste reden waarom de Oosterscheldekreeft zo bijzonder is, is zijn grotendeels geïsoleerde evolutie. Onderzoek toont duidelijk aan dat zijn DNA wereldwijd afwijkt van dat van zijn soortgenoten. Hierdoor is de textuur fijner en de smaak zachter. De nabijheid van de Oosterschelde zorgt bovendien voor de ultieme versheid, een kwaliteit die nog versterkt wordt door het feit dat men deze kreeft enkel mag bevissen met de duurzame visserijmethode.
Er zijn dus redenen genoeg om een menu geheel te wijden aan dit absolute topproduct, en het zo in zijn volle glorie te tonen. Je kunt het menu bestellen tot 1 augustus en elk jaar kiest de Kring van de Oosterscheldekreeft een nieuwe kreeftenwijn als de perfecte begeleider van je culinaire ontdekkingsreis.

Fruits de Mer menu

Naast een reis in de diepte maken we er ook een in de breedte van de smaak. Ons Fruits de Mer menu is namelijk een echt zeebanket dat je laat kennismaken met de volledige rijkdom van de Noordzee en de Zeeuwse wateren. Schelpdieren, kreeft, echte Stellendamse garnalen, langoustines, oesters en verse Noordzee krab: ze passeren allemaal de revue tijdens dit feest voor de zintuigen. Voor de wijnliefhebbers raden we alvast de Willems & Hofmann “Chardonnay vom Korallenriff” aan als compagnon.

Zijn wij jouw visrestaurant in Schouwen-Duiveland?
Reserveer hier snel je plaats aan het strand van Zeeland.

Oosterscheldekreeft menu

Voorgerecht
Salade van kreeft
gegrilde ananas ı kokosschuim ı sap van snijbonen
Hummer Salat
Gegrillte Ananas I Kokosschaum I Saft von Schnittbohnen

Hoofdgerecht
Klassiek gekookte Oosterscheldekreeft
groene asperges ı zee-groenten ı parel couscous ı schaaldieren saus
Klassisch gekochter Oosterscheldehummer
Grüner Spargel I Zee Gemüse I Perlen Couscous I Saus von Schalentieren

Nagerecht
Verrassende kreeftcreatie
panna cotta van kreeft ı sponscake van kreeft ı kreeftenijs
Kreationen vom Hummer
Panne Cotta vom Hummer I Hummer Biskuit I Hummereis

€ 64,50

Drank advies
Aperitief Kaffir lime – Gin&tonic € 7,50
Kreeftenbier Nautilus White Lager van brouwerij Maximus € 4,40
Kreeftenwijn Lapostolle Grand Selection Chardonnay € 33,50
Gekozen als kreeftenwijn 2019 door de vereniging van de Kring van de
Oosterscheldekreeft
Auserwählt als Hummerwein des Jahres 2019

De ‘Franse’ Chilenen van Lapostolle maken een fraaie en unieke Chardonnay in
Casablanca, het koelere gebied aan de kunst. Combinatie van zeer expressieve
aroma’s van tropisch fruit, een vleugje eikenhout en een elegante frisse afdronk.

Die ’französischen” Chilenen van Lapostolle machen einen einzigartigen Chardonnay in
Casablanca, in den kühleren Gebieten an der Küste. Eine Kombination von sehr intensiven
Aromen, so als tropischen Früchten und einem Hauch von Eichenholz. Der Wein hat einen
frischen, eleganten Abtrunk.

Fruits de mer

Een banket uit de zilte Zeeuwse en Noordzee wateren
Ein Bankett aus dem salzigen Wasser des Zeeland und Nordsee

Combinatie van gemarineerde schelpdieren
Kombination von marinierte Schalentiere

Halve kreeft
halben Hummer

Ongepelde Stellendamse garnalen
Ungeschälte Garnelen Stellendamse

Langoustines
Langoustines

Oesters
Austern

Gemarineerde Noordzee krab
marinierte Nordsee Krabbe

€ 39,50 p.p.

Wijnadvies
Chardonnay „vom Korallenriff“
Weingut Willems & Hofmann aus Rheinhessen

Deze Chardonnay rijpt tot laat in de herfst door. Door de vele kalk en zilte toevoeging uit de bodem gaat deze bijzondere Chardonnay, een ultieme smaakbelevenis ontwikkelen. Hij laat je fijne aroma’s van noten proeven, met daarbij een vleugje vanille waardoor de sappige vruchten-aroma´s van vijgen en abrikozen mooi afgerond worden.
Dieser Chardonnay reift bis spät in den Herbst hinein. Funde belegen, dass hier im Tertiäralter die Rheinhessische Seekuh schwamm, deren Skelett das Etikett ziert. In kleinen Teilen im Barrique ausgebaut, zeigt der konzentrierte Wein feinwürzige Noten und einen leichten Vanilleton. Seine saftigen Fruchtaromen von Feige und Aprikose werden dadurch harmonisch abgerundet

Fles € 31,90